خسارات قطع برق را چگونه محاسبه کنیم؟

10 / 10
از 1 کاربر

امروزه اکثر وسایل و ابزار کسب و کار ما را وسایل برقی تشکیل می دهند که لحظه به لحظه به اتصال برق وابسته هستند، ما همیشه انرژی الکتریکی را از نیروگاه تامین می کنیم و کمتر کسی به فکر این می افتد که اگر روزی یا لحظه ای نیروگاه از دسترس خارج شود یا شبکه انتقال برق دچار قطعی شود چه باید کرد؟ یا حتی اینکه قطعی برق چه هزینه ای برای ما و کسب وکار ما خواهد داشت؟

ما در این مطلب سعی داریم تا عناصر مختلف در این موضوع را بسنجیم و یک دیدگاه بهتر برای شما ایجاد کنیم.

ابتدا بجای لیست کردن اعداد و ارقام باید مفهوم تاثیر هزینه های واقعی قطع برق به کسب و کار شما را بررسی کنیم. بنا به دلایل مختلفی می توان گفت که این محاسبه صد درصد دقیق نخواهد بود اما درک کاملی از ضرر مالی تحمیل شده به شما در اثر قطع برق خواهید داشت.

خسارت چیست؟

بطور کلی، برای ارزیابی هزینه ناشی از قطع برق، چهار حوزه اصلی را باید مد نظر داشته باشید:

1-      حقوق /هزینه دستمزد هدر رفته ( تلفات کار واقعی)

2-      درآمد از دست رفته

3-      هزینه های اصلاحی (مثل اضافه کاری، تعمیرات و ...)

4-      خسارت/خرابی/ جریمه

برای ارزیابی دقیق هزینه هر یک از این خسارات، ما تک تک آنها را بررسی خواهیم کرد.

در لیست بالا، خساراتی را که به اعتبار و شهرت کار شما وارد می شود کنار گذاشتیم. چون قطعی برق برای یک بار تاثیری بر شهرت کاری شما نخواهد داشت اما اگر این قطعی ها مکررا اتفاق بیفتند شما شاهد تاثیر آن بر شهرت و اعتبار شغل و کسب و کار خود خواهید بود.

ضمن اینکه ارزیابی خسارت وارد شده به شهرت کسب و کار شما بطور دقیق ممکن نیست و در نتیجه در این بحث در مورد آن صحبتی نکرده ایم. با این حال، ارزش آن را دارد که به عنوان یک انگیزه غیر مادی برای سرمایه گذاری در اقدامات پیشگیرانه در نظر گرفته شود.

پس بهتر است به موضوع اصلی برگردیم.

حقوق یا هزینه دستمزد هدر رفته

این یک مورد ساده است، فقط لازم است هزینه حقوق پرداختی در هر ساعت را محاسبه کنید. نیازی نیست سخت بگیرید و هزینه های ثابت و اضافه کاری را در این قسمت حساب کنید ، فقط هزینه سالانه را در نظر بگیرید ، بر میانگین روزهای کاری در سال تقسیم کنید ( حسابداری تعطیلات، مرخصی استعلاجی و ...) و عدد بدست آمده را بر میانگین ساعت کاری در روز تقسیم کنید .

برای مثال:

230 روز/100.000.000 تومان = 434.782 تومان در روز

7.5ساعت/ 434.782 تومان = 57.971 تومان در ساعت

تنها زمانی پیچیدگی بوجود می آید که در طول قطع برق کارمندان شما قادر به ادامه فعالیت باشند. برای محاسبه این موضوع، باید کاهش بهره وری این کارمندان را تخمین بزنید و اعداد را در هزینه هر ساعت ضرب کنید. پس اگر این کسب و کار فرضی ما به این برآورد برسد که در اثر قطع برق بهره وری 70 درصد آسیب می بیند ( مثلا کارمندان می توانند 30% از اثربخشی حالت عادی را داشته باشند) هزینه حقوق بر اساس ساعت جدید به این شرح خواهد بود:

70%X57.971 تومان = 40.579 تومان هزینه در ساعت

درآمد از دست رفته

حساب و کتاب این قسمت هم آسان است. کل درآمد فروش خود را بر تعداد روزهای کاری در یک سال تقسیم کنید و عدد بدست آمده را بر ساعات کاری در هر روز تقسیم نمایید.

برای مثال:

261 روز کاری/ 20.000.000.000 تومان درآمد = 76.628.352 تومان هزینه هر روز

10 ساعت کاری/ 76.628.352 تومان = 7.662.835 تومان در ساعت

در صورتیکه امکان پردازش برخی فعالیت های فروش در هنگام قطع برق میسر باشد ، می توانید این رقم ساعت را در درصد کاهش بهره وری ضرب نمایید.

برای نمونه، اگر تیم فروش شما در قطع برق می تواند از 30 درصد ظرفیت خود استفاده کنند ، هزینه ساعت حقیقی شما 70% از هزینه محاسبه شده فوق است.

70%x7.662.835= 5.363.984 تومان هزینه در هر ساعت

در هر صورت یک پیچیدگی دیگر هم در این محاسبه وجود دارد. همه فروش های از دست رفته بطور دائمی از دست نرفته اند. بعضی از مشتریان خاص بعد از اتمام قطعی برق باز می گردند. از سویی دیگر ،  شما در معرض خطر از دست دادن مشتریان وفادار قبلی خود هستید. اگر آنها مجبور به انتخاب شرکتی دیگر برای رفع نیاز خود شوند متوجه پیشنهادهای رقبای شما خواهند شد یا بطور ساده تر بعلت اینرسی بازار جذب شرکت رقیب شما می شوند.

مشکل هر دوی این پیچیدگی ها این است که محاسبه هر کدام تقریبا غیر ممکن است. اگرچه ایده آل بنظر نمی آید اما توصیه ما این است که این دو فاکتور را از محاسبات حذف کنیم. عدد نهایی هرگز بعنوان یک نمایش کامل از هزینه های غیر فعال شدن سیستم شما نیست، در اصل یک ابزار ساده برای درک بهتر از شدت تاثیر قطع برق به سازمان شماست.

 

هزینه های اصلاحی

اگر تاکنون هیچ قطعی برقی را تجربه نکرده اید که داده های آن را مبنا قرار دهید ، در اینجا می بایست بر اساس احتمالات محاسبه کنید. بطور کلی، در اینجا میخواهیم هزینه کارهای اضافی یا تعمیرات که از نتایج مستقیم قطع برق می باشد را محاسبه کنیم.

در بعضی از موارد این کار بسادگی با محاسبه هزینه ی حقوق اضافه کاری بدست می آید، که می تواند شامل نیروی موقت، اضافه کاری آخر هفته یا قرارداد اضافی باشد.

اگر در مورد فروش صحبت کنیم، که در موقع قطع برق ضرر کرده، شاید لازم باشد کمی اضافه کاری داشته باشیم تا بتوانیم با مشتریان وفادار یا آنهایی که نتوانسته اند خرید مورد نظرشان را انجام دهند ارتباط بگیریم. همچنین ممکن است هزینه بازاریابی اضافی را که برای به حداقل رساندن اثرات منفی قطعی طراحی شده است، در نظر بگیرید. با این اوصاف در اینجا موضوع پیچیده ای برای نگرانی شما وجود ندارد. به سادگی مقداری از زمان خود را به در نظر گرفتن هزینه های اصلاحی که در اثر قطع برق متحمل خواهید شد ، اختصاص دهید. پس دوباره ، شما باید یک عدد ساعتی برای این هزینه ها در نظر بگیرید.

اگر هیچ قطعی یا قطعی های زیادی را تجربه نکرده باشید، می توانید از میانگین صنایع هم رده استفاده کنید، که حدود 3 ساعت است. این باعث قطعی 1.5 تا 2.5 ساعته می شود و بقیه زمان برای بازگرداندن سیستم های حیاتی به حالت آنلاین است.

به عنوان مثال، اگر هزینه های اصلاحی در مجموع به 10.000.000 تومان برسد، محاسبه به سادگی به این صورت خواهد بود:

3 ساعت/ 5.000.000 تومان = 1.666.667 تومان در ساعت

خسارت خرابی / جریمه

اگر از کار افتادن خطوط تولید یا سازمان تان، شما را در معرض نقض قوانین دولتی ، یا عوارض قانونی سختگیرانه قرار دهد، ممکن است لازم باشد هزینه جریمه یا درآمد از دست رفته ناشی از آن را در نظر بگیرید. با مشاور حقوقی خودتان مشورت کنید و تعیین کنید که در صورت قطع برق ناخواسته، چه مقدار می توانید مسئولیت بپذیرید. بر خلاف حوزه های دیگر که در نظر گرفتیم، ما این توقف کار را بصورت هزینه ساعتی تقسیم نخواهیم کرد. جریمه ها و عوارض معمولا یک عدد تعیین شده دارند، بنابراین جز در موارد قطعی طولانی مدت غیر عادی، نیازی به تجزیه بیشتر آن نیست.

محاسبه هزینه ضرر به کسب و کار شما

حالا که تک تک هزینه ها را بررسی کردیم، وقت آن رسیده که محاسبه کنیم یک قطعی برق چقدر برای شما هزینه خواهد داشت.

در پایین خلاصه فرمول ها آمده است:

(( هزینه حقوق هدر رفته "در ساعت" + درآمد از دست رفته "در ساعت" +هزینه های اصلاح "در ساعت" ) X ساعات قطعی برق) + خسارت کل

بنابراین محاسبه برای کسب و کار فرضی ما به شرح زیر خواهد بود:

((40.579+5.363.984+1.666.667)*3)+500.000= 21.713.690 تومان در 3 ساعت قطعی برق و با یک جریمه 500.000 تومانی بصورت فرضی

خوشبختانه با این محاسبه فرضی ، متوجه خواهید شد که حساب و کتاب هزینه ها آنقدر هم سخت نیست ، فقط نیازمند کمی کنکاش و 5 دقیقه وقت برای محاسبه است.

پیشگیری بهتر از درمان!

در دنیای واقعی از محاسبه ضرر در مواقع قطع برق برای پیدا کردن بهترین راهکار پیشگیرانه استفاده می کنند. بدون درک صحیح از آنچه در خطر است، به راحتی می توان اجرای سیستم های پشتیبان گران قیمت را به تعویق انداخت. حال که اعداد و ارقام لازم برای پرونده یک کسب و کار را در اختیار دارید ، قانع کردن هیات مدیره و یا خودتان مبنی بر این ایده غلط که قطعی برق هرگز برای ما اتفاق نمی افتد راحت تر است.

 با در نظر گرفتن این موضوع، راهکارهای ذیل در جهت آمادگی و پیشگیری از صدمات قطعی برق به شما کمک خواهندکرد:

از خودتان محافظت کنید:

برای پرهیز از یک قطع برق آسیب زننده ، هیچ راهکاری بهتر از تهیه و اجرای یک سیستم پشتیبان برق بدون وقفه یا همانUPS  با کیفیت و مناسب برای شما نیست. اگر دستگاه های حیاتی شما توسط UPS پشتیبانی نمی شوند آماده پذیرش هرگونه عواقب بعدی باشید و این صرفا قطع برق نیست! بلکه حتی نوسانات برق و مشکلاتی از این قبیل به سیستم های شما آسیب خواهند زد.

برق اضطراری یک الزام است:

خب تا اینجا متوجه شدیم *UPS در برابر نوسانات یا حوادث برق مقاومت می کند اما اگر قطعی برق طولانی باشد چه کنیم؟!

( *  UPS= Uninterruptible Power Supply =  منبع برق اضطراری پیوسته )

اینجاست که ژنراتور برق اضطراری وارد عمل می شود. پس اگر بخواهید از دستگاه ها و سیستم های خودتان در برابر قطعی برق طولانی مدت محافظت کنید باید به موتور ژنراتورهای پشتیبان اضطراری مراجعه کنید. ژنراتور ها به محض قطع برق بصورت خودکار روشن می شوند و انرژی تولید شده را به UPS و مصرف کننده های تعریف شده در مدار می رسانند تا به باطری های UPS شما فشار زیادی وارد نیاید و عمر مفید آنها کاسته نشود.

ژنراتور ها در انواع ابعاد و شکل های مختلفی در بازار موجود هستند که فقط شما باید ژنراتور مناسب برای مصرف خودتان را از این بازار بزرگ انتخاب کنید.

اگر از انتخاب ژنراتور سر رشته ای ندارید با ما تماس بگیرید تا بتوانیم بهترین مورد را به شما معرفی کنیم.

ارسال نظر

عنوان نظر :
نام شما :
ایمیل :