شرکت صنایع محرکه دوار خاورمیانه ( S.M.D middle east ) بعنوان شاخه صنعتی سازی شرکت Samad Power انگلستان و عضوی از گروه SAMAD با انگیزه توسعه سیستمهای تولید برق پراکنده و طراحی و صنعتی سازی فن آوری محصولات مولد همزمان برق و حرارت در سال 1390 در استان البرز تاسیس شد.
از جمله پروژه های این شرکت می توان به توسعه مولدهای همزمان برق و حرارت با تکنولوژی میکروتوربین گازی اشاره کرد. طراحی مفهومی و طراحی جزئیات محصول با ساخت نمونه های مهندسی از سال 1394 در دستور کار شرکت قرار گرفته است. بر اساس مطالعات امکان سنجی و بررسی بازار، فاز اول تولید محصول پایلوت پکیج شوفاژ مولد برق (TGB ) برای بازار انگلستان هدفگذاری شده است. به موازات به منظور پوشش بازار داخلی ، از سال 1395 با معرفی پروژه به معاونت علمی فن آوری ریاست جمهوری و ورود به گروه شرکتهای دانش بنیان، ضمن اخذ تاییدیه استاندارد محصول در حال بازاریابی واریانتهای مختلف است. مذاکره نزدیک با سازمانهای متولی در بحث انرژی از جمله وزارت نیرو و وزارت نفت ادامه دارد.
ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺍﻧﺮﮊﻱ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻋﺘﻤﺎﺩ، ﻛﻢﻫﺰﻳﻨﻪ ﻭ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺩﺭ ﺩﺳﺘﺮﺱ، ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ میکروتوربینها ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ یک گزینه مهم برای تولید غیرمتمرکز انرژی ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻧﻤﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.این سیستم، ﻣﻘﻴﺎسی ﺑﺴﻴﺎﺭ ﻛﻮﭼﻚ ﻭ ﺳﺎﺧﺘﺎﺭی ﺳﺎﺩﻩ دارد که ﺑﻪ ﺭﺍﺣﺘﻲ قادر است گاز طبیعی یا انواع دیگری از سوخت ها را در ژنراتورهای ترکیبی مصرف کرده و حرارت و برق تولید کند. از حرارت تولید شده می توان برای تأمین تقاضاهای گرمایشی و تولید آب گرم استفاده نمود. زمانی که حرارت تولید شده در ساختمان مصرف نشود، می تواند در یک منبع ذخیره حرارتی ذخیره شده و در زمان اوج مصرف مورد بهره برداری قرار گیرد.برق تولیدی نیز می تواند توسط وسایل الکتریکی مصرف شده و مازاد آن به شبکه توزیع برق فروخته شود.
دسترسی داشتن تنها 10 کشور رده اول صنعتی جهان به فن آوری طراحی تولید میکروتوربین، بیانگر اهمیت موضوع میباشد. در همین راستا، متخصصین شرکت صنایع محرکه دوار خاورمیانه بر آن شدند تا این فن آوری را طی یک پروژهی بینالمللی بومی سازی نموده و تولید انبوه میکروتوربینهای گازی مولد همزمان برق و حرارت را برای مصارف خانگی، تجاری، صنعتی و مراکز استراتژیک در ایران راه اندازی کنند. این شرکت با در اختیار داشتن گروهی مجرب از متخصصین در زمینهی طراحی و تولید میکروتوربین ها مراحل: امکان سنجی، طراحی اولیه، طراحی تفصیلی و نمونه آزمایشگاهی و آزمون های استاندارد را در کشور انگلستان به انجام رسانده است.
این شرکت همچنین گامهای موثری در زمینه اجرای پروژه تولید تجاری ژنراتور گازسوز (گاز شهری و گاز مایع) با راندمان رقابتی برداشته است. تیپ تجاری محصول ژنراتور گاز سوز در توان های 22 کاوا، 32 کاوا سه فاز با استفاده از ظرفیت شرکتهای بزرگ داخلی به تولید رسیده و در دسترس مشتریان مختلف بازار داخلی و خارجی قرار گرفته است. مراحل توسعه واریانتهای مختلف این مولد برق تا توان 100 کاوا در برنامه کاری شرکت قرار دارد.
اهم فعالیتها و پروژه های شرکت صنایع محرکه دوار خاورمیانه بشرح ذیل قابل اشاره است:
- توسعه مدل پایلوت پکیج خانگی مولد برق و حرارت با تکنولوژی میکروتوربین با ظرفیت 2 کیلووات، از مرحله طراحی مفهومی و ساخت نمونه های مهندسی تا مراحل استاندارد سازی، صحه گذاری و فرآیند تولید آزمایشی در قالب پروژه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری. این پروژه در مرحله بازاریابی و فاز تجاری قرار دارد.
- توسعه نمونه تجاری ژنراتور گاز سوز در مقیاس کوچک (22، 32 ، 40 کاوآ) از طراحی و ساخت نمونه های مهندسی تا زیرساخت خط تولید با ظرفیت 500 دستگاه و قابلیت افزایش تا 2000 دستگاه در سال .
- اورهال و راه اندازی موتور توربوشفت 200 کیلوواتی Pirna موجود در کشور برای کاربردهای تولید توان پراکنده و پیشرانه موتورهای ملخی. این پروژه در مرحله توسعه قرار دارد.
- عقد قرارداد سرمایه گذاری با صندوق نوآوری پژوهشگاه نیرو در راستای توسعه و تولید مولدهای همزمان برق و حرارت
- فروش تعداد بالایی ژنراتور گازسوز در سال 1400 و تامین برق اضطراری ادارات و کارگاه های صنعتی کوچک
- خدمات پس از فروش ژنراتور گازسوز با همراهی تیم فنی و متخصص در زمینه مولدهای برق